Friday, 21 April 2017

TEKEKUNG DEWASA (TELEKUNG EMBUN by Telekung Ajraa)

Terpikir nak bagi hadiah apa untuk mak@mak mertua untuk raya Ni! Kita ada telekung dewasa yg super sedap.

=========================
PRE ORDER TELEKUNG EMBUN
=========================
DEPOSIT SERENDAH 50% SAHAJA!

JIMAT JIMAT RM30!

FREE GIFT BEST BEST! "akak bestnye telekung ni..tak rimas..sejuk dan selesa.x berat sangat x ringan sangat.best"

Teacher Azimah.Terengganu "Terima kasih kak..realisasikan telekung impian saya"

Hazirah , Selangor

Akhirnya yang ditunggu-tunggu tiba juga,
Telekung Ajraa versi dewasa yang diberi nama Telekung Embun😍
YANG BEST LAGI ADA 2 SAIZ..NORMAL SAIZ DAN PLUS SAIZ..SO JANGAN RISAU YANG SAIZ COMEL DAN TINGGI LAMPAI KORANG DAH JUMPA TELEKUNG YG SESUAI...YAY

Kali ni kami bawakan konsep telekung BACK TO BASIC. Kebanyakan di pasaran sekarang telekung berwarna warni, lace, renda dan sebagainya, tapi untuk telekung terbaru keluaran Telekung Ajraa, kami berkonsepkan back to basic iaitu telekung putih material IMA cotton untuk mengekalkan elemen kesederhanaan dalam beribadah

Tidak lupa the best part of Telekung Embun ialah bahagian muka yang sangat kemas dan cantik terletak apabila disarungkan. Jangan lupa dapatkan Telekung Embun, confirm jatuh hati!😍

TELEKUNG EMBUN
Material : IMA Cotton (100% cotton)
➡Material cotton yang digunakan ialah cotton lembut dan sejuk yang memberi cooling effect kepada si pemakai, jadi takdelah berpeluh dan tidak selesa sewaktu beribadah.

πŸ‘‰Saiz : 1) Normal saiz  2) Plus saiz

πŸ‘‰Harga :
1)Telekung Embun
Normal price : RM150
Harga Pengenalan : RM120 shj! 😍
(+RM10 untuk plus size)
❤Free tasbih digital

2) Combo Set (ibu+anak)
Normal price : RM210
Special price: RM180 shj!😍
(+RM10 untuk plus size)
❤Free Sulam nama
❤Free tasbih digital

DEPOSIT 50% only
ETA: 22 MEI 2017

WA 019.941.9066


Less is more

RM 120

combo set (ibu+anak) RM 180 shj !!


Contoh sulam nama di telekung



WA 019.941.9066
IG design_nia
FB DRSIGN.nia

Tuesday, 28 March 2017

PROMOSI APRIL!

Hai semua!!

Ada yang tengah cari telekung kanak-kanak tak?? Maklumlah dah nak puasa, anak2 semua dah pandai solat, nak ikut ibu ayah solat terawih.

Ni haa, kita ada promosi untuk bulan APRIL. Setiap pembelian telekung ajraa basic kids kita nak bagi percuma cd 30 juzuk bacaan quran. Best betul!!

Telekung Ajraa ni berharga RM 65 sahaja!! Cepat, stok CD terhad.

WA 019.941.9066 untuk pembelian.



Terdapat 2 warna iaitu pink dan putih


Add on Rm 8 untuk tote bag comel

Wednesday, 9 November 2016

PERANGKAP CICAK !


Hello readers!!

Hari ni perasaan geram dengan cicak berkurang ye. Sebab apa? Sebab sudah ketemu caranya. Hmmhh πŸ™…

Siapa yang ada masalah macam ni :

πŸ’₯ Tinggal rumah 2,3 hari, overnight somewhere..balik-balik tengok tahi cicak sana sini. Aarghh!!
πŸ’₯ Tengah syok berjalan menuju destinasi (bilik, tandas, dapur, dll) tiba-tiba terpijak tahi cicak. Grrr!!
πŸ’₯ Tempat yang jarang sentuh @ lalu seperti belakang almari, belakang kerusi, celah pintu, belakang peti ais dsb. Penuh dengan tahi cicak. Grrrr lagi!!
πŸ’₯ Sampah basah di sinki kerapkali terusik @ terkeluar dari bekas sampah. Ada hantu ke rumah ni??

Sis faham ye perasaan bagi mereka yang berada dalam dilema ni. Naah..senang sangat nak perangkap binatang yang nabi suruh bunuh ni!! guna BINDING TAPE aje. Zaap! Sekali dia lalu, terus melekat. Puas hati sis!!

Sis dah cuba banyak cara ye pembaca sekalian. Letak kulit telur la, beli ubat cicak (agak berkesan, tapi bila dah habis, terlupa nak beli, akhirnya tak beli2) hee..perangkap cicak yg tah hape2 keluaran, semua dah cuba. End up macam tu jugak. Cicak masih bermaharajalela!!

Except kalau ada hari yang free dan rajin, si suami jadi tukang bidas cicak! Kadang menepati sasaran. Kadang tersasar dari landasan. Harhar..

Eh banyak pulak tanda seru dalam post hari ni. Kahkah. Menandakan perasaan geram meluat2 ye!

Siapa tadi ada masalah ni, pergi beli binding tape sekarang. Letak makanan sikit ye, barulah mengena umpan tu. Muahahaha..ambik kau cicak!! Geram betul. Nah sis belanja gambar umpan yang dah mengena. Siapa yang alahan dengan cicak jangan tengok. Sis sendiri meggeletar tangan nak ambik bungkus dan buang. Yakss!

P/s : sis bukan penjual binding tape πŸ˜‚πŸ˜‚









Tuesday, 8 November 2016

PRODUK KELUARAN MUSLIM

SUSU KAMBING PELBAGAI PERISA

Assalamualaikum warga alam maya!!

Lama blog ni sunyi. Blog designia sibuk atas beberapa urusan. Hari ni nak cerita pasal susu formula pulak. Susu formula dari susu kambing. Susu ni keluaran bumiputra dan muslim. InsyaAllah kita pakat sokong keluaran sesama muslim.

HALAL!
jangan ragu-ragu ye. Susu kambing mummylicious telah mendapat pengiktirafan HAKAL JAKIM.

Ramai yang telah mendapat manfaat & kebaikan susu kambing Mummylicious. Disini saya ingin berkongsi khasiatnya.

❌tanpa bau HAMIS
❌tanpa PEWARNA
❌tanpa PERISA TIRUAN

Semestinya HALAL dan TERBAIK.






KHASIAT SUSU KAMBING MUMMYLICIOUS:

πŸ’Ÿ Meningkatkan sistem imunisasi bagi membantu mencegah jangkitan penyakit
πŸ’Ÿ Membantu merawat sakit sendi
πŸ’Ÿ Memelihara kesihatan kulit
πŸ’Ÿ Membantu mengatasi keletihan dan kelesuan
πŸ’Ÿ Meningkatkan tahap tenaga dan kecergasan tubuh badan
πŸ’Ÿ Membantu meningkatkan daya tumpuan dan ingatan
πŸ’Ÿ Membantu merawat masalah gastrik
πŸ’Ÿ Menambahkan susu badan bagi kaum ibu
πŸ’Ÿ Mengurangkan rasa loya bagi ibu hamil
πŸ’Ÿ Membantu melancarkan proses pencernaan dan penghadaman
πŸ’Ÿ Melancarkan peredaran darah
πŸ’Ÿ Membantu mengurangkan paras kolestrol









KANDUNGAN SUSU KAMBING MUMMYLICIOUS:

Susu kambing, kurma, kismis, delima, habatussauda', buah tin, zaitun, madu, za'faran, manna.
Mummylicious vanilla & strawberi ada tambahan ekstrak avicado.
Mummylicious for kids ada tambahan ekstrak epal & strawberi.

Istimewa susu mummylicious ni sesuai diminum oleh bayi, kanak-kanak, remaja, dewasa, warga emas, ibu hamil, ibu menyusu dan ibu berpantang.



Kami sekeluarga memang pengguna tegar susu ni. Sebab tu la rasa rugi kalau tak kongsi pasal susu mummylicious ni.



Ada siapa yang berminat nak cuba,kita ada yang sachet! Menarik betul.

WA 019.941.9066


Wednesday, 27 April 2016

TUKANG JAHIT DIPERLUKAN

Sejak berpindah ke kampung halaman, terfikir untuk buat bisnes kecil-kecilan, tapi bermanfaat untuk orang ramai. Fikir punya fikir, kenapa tidak telekung??? hmm..satu idea menarik.

Dari situ mula membuat beberapa research pasal telekung. Idea rekaan telekung datang mencurah-curah, nasib baik tidur malam nyenyak tanpa igauan telekung.hihi... Tambah lagi bila si suami berjaya menyewa satu lot kedai dengan harga yg berpatutan dan lokasi yang strategik. Semangat semakin berkobar-kobar.

Bila rekaan dah finalized, ada 1 masalah timbul iaitu untuk mencari tukang jahit telekung kanak-kanak dan dewasa secara pukal. Rata-rata meletakkan harga yang agak tinggi walaupun untuk rekaan yang ringkas dan ada juga yang sudah menutup tempahan kerana kita semakin menghampiri Ramadhan & Syawal yg bakal dirai.

Dengan itu, saya amat berbesar hati kepada sesiapa yang mempunyai kenalan tukang jahit terutama yang baru belajar atau diri sendiri yang mempunyai kemahiran menjahit, dan sanggup menrima tempahan secara pukal, bolehlah menghubungi saya. Disamping saya juga dapat membantu tukang jahit baru untuk menjana pendapatan.

SMS/WA:
ARIFAH 019.941.9066

Monday, 11 April 2016

TELEKUNG TRAVEL SERIES

Assalamualaikum..

Hari cuti umum @ hujung minggu, hari yang semua orang tunggu untuk beli barang keperluan dan sebagainya. Bila dah keluar tu, alang-alang selesaikan semua urusan terus..yang setelkan semua urusan tu la ambik masa lama..nak bawak telekung,gemuk beg la, lenguh bahu la..macam-macam lagi alasan..sudahnya tinggal telekung kat rumah. 

Maka bila tiba time solat, bermula la situasi "aiseh..tak bawak telekung pulak" padahal waktu solat dah masuk..nak guna telekung wakaf surau@masjid 4,5 kali pikir nak guna...tu pun sarung laju-laju, solat laju-laju sebab tak tahan bau..hehe.. tu tak termasuk dengan ada kesan-kesan make up la, darah nyamuk, tahi lalat..aishhh..hilang mood betul..

Oleh itu bermula episod "kalau lah ada telekung yg compact boleh dibawa ke sana sini kan best". Jadi hari ni, kita nak memperkenalkan telekung travel yang best bersama warna-warna pastel yang lembut. Jom scroll tengok yang mana berkenan. Yang suka travel tu, memang patut ada la telekung travel best ni. Telekung ni best sebab dia tak menggerbang macam telekung travel kebanyakan yang bila solat berdekatan kipas tu, mula la telekung tu terbang tinggi menggerbang seluasnya..hihihi..

Telekung Travel Sofia adalah dari Chinese Cotton dan mempunyai 6 pilihan warna menarik iaitu baby pink, mellow yellow, white, ocean, mint and peach

Harga insyaAllah mampu milik. Hanya serendah RM 65 sahaja..

Length top: 110cm
Length bottom: 130cm

To purchase direct PM/WA 019.941.9066

Variasi warna Telekung Travel Sofia


Mint - RM 65

Ocean - RM 65

Peach - RM 65

Baby Pink - RM 65

White with blue embroidery - RM 65

Mellow yellow - RM 65

Monday, 4 April 2016

TELEKUNG COTTON DEWASA

Assalamualaikum..

Semalam cerita telekung kanak-kanak. Hari ni kita update telekung dewasa pulak.. Telekung Basic Series (MARYAM). Telekung Maryam ni sangat menarik dengan rekaan yang ringkas dan pilihan warna yang lembut.

Telekung Maryam diperbuat daripada kain kapas yang sejuk atau cooling cotton dengan tekstur kain yang ringan. Tiada RENDA, hanya sedikit sulaman untuk menampakkan ia RINGKAS tetapi EKSLUSIF. Seperti yang kita semua suka!!

Material yang sangat selesa, sesuatu yang boleh memudahkan anda fokus semasa solat. tidak terlalu ringan dan tidak terlalu berat. Hanya sederhana !!

Telekung Maryam sesuai untuk kegunaan sendiri, sebagai hadiah, hantaran perkahwinan ataupun wakaf. Untuk wakaf, kita akan agihkan ke masjid atau tempat solat di Mall atau rumah anak yatim.

Koleksi warna Telekung Maryam

Dusty Purple RM 165 - SOLD OUT -

White RM 165

Off White RM 165

Lavender RM 165

Egg Plant RM 165

Brown RM 165
Bersama semarakkan kedatangan RAMADHAN kali ini bersama TELEKUNG MARYAM

Details WA 019.9419066